|
TURLARIMIZDA ALİ NAZİK'İN ÖNEMİ GİDEREK ARTIYOR..! |
04 Aralık 2008 |
|
Gaziantep'in dillere destan mutfağının en zor ama en muhteşem yemeklerinden biridir Ali Nazik. Bu yemeğin kıvamını tutturabilen " Usta aşçı"dır.Tam bir denge yemeğidir.Turlarımızda rehberlerimiz "Ali Nazik" yemeğinin yogurdunun krema kıvamında olması gerektiğini özenle anlatıyorlar. Yoğurdun ılıklığının , üstündeki muhteşem kebabı soğutmaması gerektiğini ve kömürde pişirilmiş sultanlara layık kebabın da yoğurdu soğutmaması için közden alınıp bir süre ılıtılıp özenle bakır kaplarda servise sunulması gerektiğini anlatıyorlar.Daha sonra da dünyanın en güzel "Ali Nazik" yemeğinin yapıldığı yerler olan Gaziantep restaurantlarımızda afiyetle yemelerini sağlıyorlar.Özellikle gastronomi turlarıyla gelen konuklarımız hayranlıklarını gizleyemiyor ve aşçılarımızı içtenlikle kutluyorlar.
|
önceki
sayfa |
|